Voor het kind- en jeugdteam van het Autisme Team Noord-Nederland (ATN) in Groningen zijn wij vanaf maart op zoek naar een gespecialiseerd ambulant behandelaar voor 24 - 28 uren per week. We gaan graag met je in gesprek wanneer je bij ons kunt starten. Als ambulant behandelaar:
- ben je onderdeel van een hecht, enthousiast multidisciplinair team;
- heb je een eigen caseload;
- werk je vooral zelfstandig maar kun je altijd terugvallen op jouw collega’s;
- krijg je de ruimte om nieuwe ideeën in te brengen en te ontwikkelen.
Daarom is ATN Groningen de plek voor jou
Het Autisme Team Noord-Nederland (ATN) is een hoog specialistische TOPGGz afdeling voor diagnostiek en behandeling van mensen met een Autismespectrumstoornis (ASS), hun gezinsleden en andere betrokkenen. Jij gaat werken binnen het kind- en jeugdteam, een bevlogen en betrokken team. De focus ligt op het bevorderen en optimaliseren van het ontwikkelingspotentieel van cliënten, gezinnen en naastbetrokkenen. Daarnaast kijken we naar en behandelen we onderliggende problematiek en co-morbiditeit. Bij ATN blijf je holistisch kijken en probeer je problemen van het individu in interactie met de omgeving te begrijpen. Je biedt de juiste zorgoplossingen volgens de richtlijnen en evidence based. Is er volgens jou meer nodig? Dan krijg je de ruimte om creatief na te denken over behandelmogelijkheden op maat.
Collega’s over het team: “Samen zijn we er voor elkaar en creëren we een omgeving waarin humor, diversiteit en autonomie de boventoon voert. Binnen ons team staan ontwikkeling en innovatie centraal waarbij we wetenschappelijk onderzoek direct in de praktijk brengen! We leiden op en stimuleren elkaar om te groeien. Als team steunen we elkaar en hebben we vertrouwen in elkaar. Naast de waardering voor elkaar en kwaliteit die we bieden aan onze cliënten, genieten we ook van gezellige activiteiten tijdens en na het werk.”
Lees meer over ATN Groningen.
Wat ga je doen?
- Je werkt intensief samen in een multidisciplinair team met onder andere een regiebehandelaar, psycholoog/orthopedagoog, vaktherapeuten en een kinder- en jeugdpsychiater.
- Samen met jouw co-behandelaren, de jeugdige en het gezin stel je op basis van intakes en psychodiagnostisch onderzoek concrete behandeldoelen op. In de thuissituatie gaan jullie samen aan de slag met deze behandeldoelen.
- Binnen de gedeelde verantwoordelijkheid wordt er ook veel zelfstandigheid gevraagd. Je werkt met de gezinnen, waarbij er is veel ruimte is voor eigen inbreng. Samen met het gezin bepaal je hoe de hulpvragen kunnen worden opgepakt.
- Je werkt systemisch en oplossingsgericht.
- Je hebt een nauwe samenwerking met ketenpartners, zo kun je bijvoorbeeld gevraagd worden om een observatie te doen op de school van de jeugdige.
- Je neemt deel aan de Spoed voor Jeugd-crisisdienst.
"Nu werk ik met mensen, dat is een enorm verschil.”
Henk van der Heide kwam als vrijwilliger van het Repair Café terecht bij Lentis. Eenmaal aan de slag op terrein…
Dit krijg je van ons
- Direct een vast contract. Je wordt benoemd in de functie van gespecialiseerd ambulant begeleider.
- Een bruto maandsalaris ingeschaald in aanloopschaal 54 of FWG 55 volgens de cao GGZ (€ 3.199 – € 4.977 bij een 36-urige werkweek).
- In totaal 166 vakantie-uren + 35 verlofuren in de vorm van een levensfasebudget bij een fulltime dienstverband.
- Veel autonomie en vrijheid bij het indelen van je tijd.
- Een team waarin betrokkenheid erg belangrijk is.
Qua secundaire arbeidsvoorwaarden heeft de CAO GGZ mooie voordelen voor jou, denk hierbij aan kortingen op verzekeringen of een fietsplan. Lees hier meer over onze arbeidsvoorwaarden.
Dit zoeken we in jou
Jij houdt van afwisseling en uitdaging, complexe zorgvragen en crisissituaties pak jij graag aan. Jij vindt het leuk om jeugdigen en hun gezinnen in de thuissituatie te behandelen. Daarbij vind je het belangrijk de concrete behandeldoelen samen met jeugdige en gezin te bepalen en daar samen aan te werken. Soms vraagt de casuïstiek om creativiteit en flexibiliteit, waardoor je uitgedaagd wordt om buiten de gebaande paden te denken.
Verder heb je:
- een afgeronde opleiding hbo social work met uitstroomprofiel zorg, MWD, SPH of toegepaste psychologie met ggz-agoog registratie en aanvullend beschik je over een systeemgerichte opleiding;
- een SKJ-registratie;
- een rijbewijs en een auto. Dit is van belang omdat je de gezinnen in de thuissituatie behandelt.
Enthousiast of meer weten?
Vind je het fijn om vrijblijvend kennis te maken? Dat kan! Neem hiervoor contact op met Tony van Eeden, teamleider algemene zaken, via 06 – 45110855.
Weet jij het al zeker? Dan ontvangen wij graag voor 27 januari jouw sollicitatie. Neem voor vragen over het proces contact op met Milena de Jong, adviseur werving & selectie, via 06 – 57402562 of 050 – 409 7878.
De sollicitatiegesprekken worden in overleg met jou gepland.
Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd, waarbij interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang genieten in de procedure.
Het sollicitatieproces
Over Lentis
Lentis is een geestelijke gezondheidszorg (GGZ) organisatie. We verlenen complexe GGZ aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen en doet dit voornamelijk in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland. Lentis bestaat uit ongeveer 2500 medewerkers. We zijn gedreven door onze maatschappelijke verantwoordelijkheid en inhoudelijke deskundigheid en zijn trots op het werk dat we doen. We zijn een grote organisatie, maar geloven in kleinschalige zorg. Wij vertrouwen erop dat we op die manier persoonlijk, open en oplossingsgericht kunnen werken.