Voor onze beschermd wonen locatie in Winschoten in de Engelsestraat zijn wij op zoek naar een verpleegkundige. Hier verblijven mensen die vanwege hun psychiatrische problematiek, tijdelijk of langdurig, niet zelfstandig kunnen wonen. We gaan graag met jou in gesprek over wanneer je bij ons zou kunnen starten. Als verpleegkundige..

  • maak je het verschil voor bewoners met een ernstige psychiatrische aandoening (EPA);
  • kom jij te werken in een gezellig en dynamisch team;
  • doe je veel ervaring op binnen de psychiatrie.

Daarom is Wonen Winschoten de plek voor jou

Jouw werkomgeving is dynamisch en uitdagend. Hoe dat komt? Je gaat werken volgens het zorgmodel Actieve Recovery (herstel) in de Triade (ART). Jij ondersteunt bewoners bij een zo zelfredzaam mogelijk leven en streeft naar een situatie met zo weinig mogelijk professionele hulp als mogelijk, afgestemd op de behoeften, drijfveren en wensen van de bewoner in zijn dagelijks leven. Samen met het team dat onder andere bestaat uit verpleegkundigen, agogen en een verpleegkundig specialist, begeleid je de bewoners die onder de EPA-doelgroep vallen. Daarnaast kun je ook te maken krijgen met bewoners die een (licht) verstandelijke beperking of een autismespectrumstoornis (ASS) hebben. Jullie bieden ondersteunende begeleiding op verschillende leefgebieden, onder andere wonen, financiën, recreatie, dagbesteding en sociale contacten.

Lees meer over Wonen Winschoten in de Engelsestraat.

Wat ga je doen?

  • Samen met de bewoner stel je een woonbegeleidingsplan op, je evalueert deze samen en stelt deze zo nodig bij.
  • Je verzorgt bewoners conform het woonbegeleidingsplan en verricht daarbij, indien nodig verpleegtechnische handelingen conform het BIG-beleid.
  • Is er een calamiteit, zoals uitval van een bijzondere voorziening? Of ontstaat er een crisissituatie,  omdat iemand door psychische problemen een gevaar voor zichzelf of voor anderen vormt? Dan treed je handelend en professioneel op.
  • Je begeleidt, stimuleert, activeert en ondersteunt cliënten bij het uitvoeren van huishoudelijke en ADL-activiteiten.
  • Je draait mee in alle voorkomende diensten, zowel dag- en late diensten als weekenddiensten en incidenteel een nachtdienst.

"Binnen het IHT hebben de deuren geen drempels: je kunt zo bij elkaar binnenlopen."

Evelien Meinen (1969) werkt al elf jaar met veel plezier bij Lentis. Ze heeft tien jaar bij de Crisisdienst gewerkt…

Dit krijg je van ons

  • Direct een vast contract.
  • Een bruto maandsalaris ingeschaald in de aanloopschaal 44 of FWG 45 volgens de cao GGZ (€ 2.451 – € 3.863).
  • In totaal 166 vakantie-uren + 35 verlofuren in de vorm van een levensfasebudget bij een fulltime dienstverband.
  • Een team waarin betrokkenheid erg belangrijk is.

Qua secundaire voorwaarden heeft de CAO GGZ mooie voordelen voor jou, denk hierbij aan kortingen op verzekeringen of een fietsplan. Lees hier meer over onze arbeidsvoorwaarden.

Wil je meer weten over werken bij Lentis? Klik hier voor inspirerende verhalen van jouw toekomstige collega’s

 

Dit zoeken we in jou

Allereerst dat je liefdevolle zorg verleent, begrip toont en contact maakt met je bewoners. Tegelijkertijd weet je van aanpoten, bij bijvoorbeeld het opstarten van de dag kan het er hectisch aan toe gaan. Dat geldt ook als een bewoner bijvoorbeeld agressief gedrag vertoont. Dan houd jij je hoofd koel en bewaar je de rust op de afdeling. Ook ben je communicatief sterk: je drukt je helder uit in de multidisciplinaire overleggen en gesprekken met familieleden en in de woonbegeleidingsplannen die je opstelt.

Verder heb je:

  • een mbo-niveau 4 diploma verpleegkunde;
  • een BIG-registratie en AGB-code of bent bereid deze aan te vragen;
  • bij voorkeur enige werkervaring in de psychiatrie met bewoners die een complexe zorgvraag hebben.

Enthousiast of meer weten?

Vind je het fijn om vrijblijvend kennis te maken? Dat kan! Neem hiervoor contact op met Paulien Weijn, teamleider, via 06 – 26825457 of met Robin Gorter, teamleider, via 06 – 22539633.

Weet jij het al zeker? Dan ontvangen wij graag jouw sollicitatie. Neem voor vragen over het proces contact op met Milena de Jong, adviseur werving & selectie, via 06 – 57402562 of 050 – 409 7878.

De vacature zal net zo lang gepubliceerd worden totdat een geschikte kandidaat is gevonden. De sollicitatiegesprekken worden in overleg met jou gepland.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd, waarbij interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang genieten in de procedure.

Het sollicitatieproces

Je solliciteert via ons online formulier en ontvangt direct een bevestiging in je mailbox. Let op: deze kan in je spambox terecht komen.

We bekijken je sollicitatie zorgvuldig en je hoort uiterlijk 2 weken na de sluitingsdatum of we met elkaar in gesprek gaan.

Pas jij bij ons? Dan word je veelal telefonisch uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Als het van beide kanten goed klikt vragen wij een referentie op.

Is er van beide kanten een match? Dan nodigen we je uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Bij indiensttreding vragen wij je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overhandigen, hiervoor ontvang je van ons een aanvraaglink.

Over Lentis

Lentis is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg, forensische gezondheidszorg en ouderenzorg voornamelijk werkzaam in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland. We verlenen Basis GGZ en Specialistische GGZ aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Daarnaast bieden we naast forensische zorg, wonen, welzijn, zorg en behandeling voor ouderen vallend onder de Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg. Lentis bestaat uit ongeveer 4000 medewerkers.

Heb je vragen over deze vacature?

We kunnen je alles vertellen over deze vacature en het sollicitatieproces!